Dearest reader , doo come in.Im cikgigi , Thank you for being silent reader , i appreciate it a lot.For the girl, please come again but for the boy , please dont fall in love with me cz my heart is belong to the CREATOR

Isnin, 31 Oktober 2011

Qra , Wany and Dayah

Views
Assalamualaikum pembuka bicara .. n hellow to evryone ..
Oleh kerana terlampau excited utk wat bellog sendiri .. Maka bykLA entry msok although Bellog ni dalam proses pembaikan .. but today i wnna share something that we cal 'FRIENDSHIP' ..
ok ,lets strt with how i know Wani khalid ?? pade hari pendaftaran mggu suai kenal Poli , Qra da terserempak dgn dia yg manis mengukir snyum bersame lesung batu  di pipi .. :) .. sgt2 la peramah tapi macm pemalu ,org kedah cheeee oiii ...  kami berkawan dan dudukla dlm dewan seshamee2 .. walaupn bru kNal tp blh bergurau sende lg ..


             gambar ni diambil supye snang ltak dlm enst,set name kua gmbr die ..tkot tetuka org..:)




Selepas 2 kami hnye berhubung melalui telefon jike ad hal .. n tnpe disngke2 n rzki ALLAH nk bg ..kami ditakdirkan satu kelaz !! yaiiiyYY !! ada suda yg kenaL,xd la tkot sgt nk MSok kelas kali pertame .. 
blE da satu kelz kan ? mcm2 gaye la .. tapi kami saling melindungi .. Ble wani kne kcau or trse ,im going to protect her .. n die jgak mcm 2 ..makan sme ,kua jln sme2, asgmnt sme2 .. ibarat kte ape sje kami buat di POli adlah sme2 .. once incident yg wt kami semakin rapat ialah ble Wani di 'guraukan' oleh dak KElz yg blh diktekan gurau yg Agk kasar .. touch my heart,she cry krne bnde 2 memalukan die..Jadi kami pn membuat sesi 'luah perasaan' acececee ... rupenye kami membenci org yg same(tp skrg xbnci da) .. kami menjadi semakin dan semakin rapat ..jrang sgt la Kami bertikan lidah dn berselisih pendapat .. 
xingt la bpe aribln tp hari khamis ,our ass. monitor kenal kan Kami kpde NORHIDAYAH BT MOHAMED yg menjadi sebutan dlm kelz yg xmsok kelz dari mle2 ..mse 2, Qra n wani duk kt tngge ..melihat gelagat 'kawan baru' ni .. Agk menjengkilkan pde mulenye dgn sifat slumber die ..Qra n wani sling berpndangn n Say 'ape kne la budak ni' hahaha.. n qra tnye 'we ko name pe ?' 'aq dayah' .. 'ni wani ' ... MSok je kelas ..Dayah duk ngn KAmi be2 ..( yeaiihh da tmbaH ahli kmpulan ) kami tros sje ber3 n sntiase bersme ..(3 dara pinggitan .peeewiiiiitt ) ..
tapi ..manusia melakukan kesilapan kan ? ble ad dayah ,kami jadi 3segi . pasti ad seorang yg tersisih .. iaitu wani (sory wani ) .. wani kebetulan rapat dgn zara n kami semakin jaoh .. tapi kenangn dgn wani tetap xlpe ..jaoh xjaoh jgk la kn..slalu jugak sme2 :) .. tapi ALLAH 2 nak menguji sejaoh mane nilai persahabtan kAmi yg kami gelar sebagai 'SUMPAH BERDARAH' .. kami dpt berite yg Qra n Wani dpt UITm .. kecuali dyah ,gembire tidak terkte tpi tetap mengalirkan Airmte krne dayah tidak bersme2 menikmati kegembiraan itu .. kami da berjnji yg andai slh seorg dari kami xdpt uitm, kesemua xkn pergi .. keputusan yg agk susa di ambil ..
berhari2 perfikir dn berserta linangn airmte dayah .. Qra n wani terikat antre persahabtn dn permintaan kuarge serte mase dpan .. wktu 2 jgak la cuti raya bermula :( .. i knw dayah cried n scared waiting our decision .. i knw n i cn feel that .. sambil 2 jgak Qra n wani sling contack utk tw kpotosan kami .. Mungkin da tertulis , setelah berdoa dn istigharah byk2 kali ..HAti Qra msih tros ingin kekal Berjuang bersme dayah Di PUO .. tpi Wani :( mengambil kpotosan utk berhenti dn tros ke Uitm .. dayah menangis gmbre + sdey tapi skurg2 nye ad qra utk teman die n die tman qira . Di saat hari2 terakhir wani pergi ,dugaan menimpa die ..kami trut merase sdey tapi Wani kuat . die xtnjuk sdey cme ble chat or mcj ..kami tw die kcwe.. ape yg terjadi ??? Biarlah rahsie .. kami da rpat dri mula jadi crte dan rhsie kami be3 smue kami sipan dlm Poket kami bersame2 tnpe satu pn terbongkar .. 
bila wani pergi ?? aduh.. part ni plg sdey ,semggu sblom perpisahan 2 .. i was crying non stop cz teringat wani nak pergi ,qra kehilangn kwn yg mle2 qra kenal..yg mle2 tw susa pyh kami kt cni . mcm susa nk cye tp kne teln jgak kn ?? kami Sme2 jalan2 n hangout dgn wani wt kali terakhr n adlah kwn2 kelz lain termsok la abg nam .. (eh spe abg nam ni ?? dari entry frst ad abg nam,hahaha..tgu k ) .. tapi ble smPai satu lgu ,kenangn terindah xslap .qra peluk wani n nangis kt bahu die !! termsokla dyah ..kami sme2 berpelukan krne saat 2 da hampir !! .. org yg ad di sekeliling je tw cmne keadaan mse 2 ..

kenangan bersame2 kali terakhir ...
menunjukkan muke gembira tpi hati masing2 ?? hanye tuhan yg tahu berat nye perpisahan ni ,

                             OMG !! airmte jelas kelihatan di situ,credit to qiela yg snap2 picca .. :)


kami menerima perpisahan ini dengan redha tapi sehari sblom wani pergi..kami sme2 satu kelas menyanyikan lagu perpisahan dn kenangan terindah ketike wani tgh makan kt kafe n dk2 kelz kuar duit beli teddy bear yg sebesar alam untuk wani ..  dia menangis lg ,,ouch..kami terase perpisahan ni ..

muka sedih  :(

alarhhh.skenye die ngn bear 2 ...

wani dan dayah ..

                                               aq dan wani ..kenangan pade hari terakhir .. :(


walau pun perpisahan telah pun berlalu ,tp kami masih berhubung .. wlaupn mse perkenalan kami terlalu singkat (4bulan je) tp tetap terase kehilangan n now ..Qra rse xblh kalau tiade dayah .. rse lain je idup dgn wani yg da xd ... Wani akan mendaftr 16. 11 ni di uitm kedah .. dalam jurusan akauntansi .. xpe ,kedah dgn perak 2jam je ... insyaallah klu wani xkemari ..kami yg akn kesne..cz ad niat dlm hati ni utk melwat wani kt sne .. untuk bersntai dgn die lg ..sbb rndu sgt2 kt wani .. wani da tggalkan kenangn yg mnis kt kami di sni .. kami juga da mmberi kenangn yg wani xkn mungkin lpe sepanjg bergelar rakan DNS1 c(diploma networking system) ..  .. sejujurnya perpisahan ni amat berat dn menguji kesabaran kte be3 .. tapi jika itu yg terbaik utk mse dpan kte..ape slhnye kn ?? smge akn dtg ble kte bertembung , kte masih diri kte yg skrg ..masih sumpah berdarah hgge ke akhrnya ... :)


dalam kenangan  .. 

1 ulasan:

զιɛℓαʓмαи berkata...

ouchh ! my name lahh :) heee :')
kenangan terindah :)



 
Fully edit by QIELA AZMAN | I HATE COPYCAT | All right reserved by CIK GIGI